Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op duitsland.startpagina.nl

wonen en ondernemen in Dusseldorf

 • Machiel

  Goeiedag,

  Ik verhuis binnenkort naar Düsseldorf met mijn familie. Ik ben dan ook op zoek naar een leuke huurwoning. Ik ken alle websites wel daarvoor, de beste tips komen echter nooit op die sites. Daarom mijn vraag: heeft iemand hier nog een tip, of kent iemand die iets weet?

  Verder is het voor mij interessant om met andere Nederlanders of ondernemers uit Dusseldorf in contact te komen.

  Mvg

 • Marloes

  Beste Machiel vergeet niet dat Düsseldorf een prijzige stad is om iets te huren,mij lijkt het beter om iets buiten deze stad te zoeken wat huren betreft,en wat ondernemen betreft is wat je wilt weten en eventueel welke branche. Gr.Marloes

 • Joan

  Beste Machiel,

  Ik ga waarschijnlijk ook die kant op midden dit jaar. Heb je iets meer info over je woonwensen? Heb je schoolgaande kinderen, leeftijd?

  Wat vind je belangrijk?

  Gr

 • Machiel

  Dag Joan,

  Ik heb 1 zoon die 3 maanden oud is en dus nog niet schoolgaand. Voor mij is het belangrijk, dat ik snel in de stad kan komen maar rustig woon (zodat mn zoon ook rustig buiten kan spelen later). Aangezien ik waarschijnlijk zonder auto naar Ddorf verhuis, is openbaar vervoer belangrijk, ik hoop natuurlijk veel afspraken te krijgen daar in de stad.

  Mag ik vragen wat jij daar gaat doen?

  Mvg.

 • anja

  hoi misschien kan ik je wel helpen met het ondernermen

  wil je iets voor jezelf beginnen vraag mij om informatie

  groetjes anja

 • Joan

  Beste Machiel,

  Sorry voor mijn zeer later reactie!!!

  Ik ben 38 en ga me met mijn zoon van 7 voegen bij mijn nieuwe partner. Zelf werk ik op dit moment niet, maar ik heb jarenlang bij Vodafone gewerkt in verschillende functies. Van huis uit jurist, maar ook andere functies gehad.

  Voordat ik vertrek speelt er helaas wel nog een zaak met de vader van mijn kind die veel moeite heeft met deze verhuizing ook al wonen we daar evenver van hem af als nu.

  Het is de grens die voor hem de grens vormt, zeg maar.

  Ik ben zeker van plan om nadat mijn zoontje een beetje gewend is de “werkdraad” op te pakken. Wat dat gaat worden is nog de vraag. In dienst bij een bedrijf of ..toch iets anders oppakken….de eind dertigers vraag zeg maar!

  Ik ga wonen in het uiterst noordelijke punt van Düsseldorf. Zonder vervoer net te ver.

  Het metro netwerk is best ok daar, kijk daar ook naar!

  Wat brengt jou naar Dusseldorf?

  En wanneer?

  Hartelijke groet,

  Oh ja en mijn naam is eigenlijk Antigoni, maar omdat die niet heel veel voorkomt ben ik beetje huiverig zo op internet te vinden te zijn…

 • Joan

  Beste Anja,

  Ik ben 38 en van plan om ergens rond de zomer richting Düsseldorf te verhuizen (helemaal Noord). Mijn vriend woont nu nog in het leuke Düsseltal, maar met kind toch aar voor iets buiten gekozen.

  Ik was geprikkeld door je korte berichtje. Ik ben van huis uit jurist en heb in verschillende functies gewerkt bij (8 jaar) Vodafone. Op dit moment werk ik niet en hopelijk kan ik dat nog overbruggen tot de verhuizing.

  Ik ben zeker van plan om in Düsseldorf weer de werkdraad op te pakken (nadat mijn zoontje beetje gewend is) maar in welke vorm weet ik nog niet.

  idealiter kan ik eea goed combineren met het moederschap maar weer lekker bezig zijn, trekt mij enorm, dus ik moet nog bezien hoe eea in elkaar past.

  Mag ik vragen wat jij doet? Ik denk er soms wel stiekem aan iets voor mezelf te gaan doen. Ben een bezeten (grapje) amateur astrologe, heb veel cursussen gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar weet niet of ik dat puur wil gebruiken of meer deze vaardigheden wil inzetten in een ander veld.

  Ik hoop van je te horen?

  Hartelijke groet,

  Antigoni

 • Machiel

  Hoi Anja,

  Ik lees dit bericht nu pas, mijn excuses.

  Ik wil inderdaad voor mijzelf beginnen, heb al een begin gemaakt in Leipzig (waar ik nu woon). Maar wil in Dusseldorf echt doorstarten.

  Aangezien ik niet zoveel weet over alle regels en dergelijke in Duitsland, kan ik goed hulp gebruiken.

  Mag ik vragen op wat voor een manier jij zou kunnen helpen? Ik neem graag hulp aan!

  Mvg.

 • Machiel

  Hallo Antigoni,

  Geen probleem, krijg toch e-mail als iemand een nieuw bericht plaatst.

  Ik ben Nederlander en mijn vrouw is Duitse. We wonen nu in Leipzig, beide ongeveer 5/6 uur rijden van onze families. Aangezien we sinds kort een kleine familie zijn, missen we toch echt, dat we even snel naar de opa's en oma's kunnen rijden.

  Mijn vrouw heeft altijd in Düsseldorf gewoond (ik ook 3 maandjes) en daarom leek het ons een goede zet om daarheen terug te verhuizen. Zij is meteen bij haar familie en ik heb slechts 2 uurtjes rijden voor me, vandaar.

  En wanneer; we willen in het begin van de zomer erheen verhuizen. Ik heb nog een contract hier met een andere werkgever die ik nog moet volmaken, maar dan zijn we vrij. Ons niet officiele doel is 01-06-2009. Een lastig datum, want ik zoek op het internet naar leuke huurwoningen, maar die zijn meestal meteen te betrekken en dat is jammer genoeg nog geen optie voor ons.

  Mvg

 • Joan

  Ha Machiel,

  Kan dat allemaal goed begrijpen. Ik denk dat je immobilienscout inmiddels wel kent.

  Weet je, ik ken Düsseldorf eigenlijk weer net niet goed genoeg om je echt te adviseren. Het blijft ook een kwestie van smaak waar je je het prettigst voelt.

  Ik weet niet of je al op internet hebt laten weten dat je op zoek bent naar woontuimte, zou dat zeker doen. Mijn vriend's appartement komt binnenkort vrij maar die heeft maar 1 slaapkamer en is dus ongeschikt. Toeval wil wel weer dat ie op 1-6 vrijkomt.

  http://www.immobilienscout24.de/49404079;jsessionid=8875FBC4F8EFE4AA4CA298A5CEFD6CEF.worker2?navigationbarurl=/Suche/S-13/P-5/Wohnung-Miete/Nordrhein-Westfalen/Duesseldorf/Duesseltal

  Ik zal wel met je mee gaan denken.

  Tot mails!